Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeynep'in 1.yaş kurabiyeleri

Arkadaşım Fatmanur'un Gaziantep'e gönderilmek üzere istediği 1. yaş doğumgünü kurabiyelerinin konusu 1. yaşını kutlayacak olan Zeynep'ti :) Zeynep'e özel olarak hazırlanan kurabiyeleri sizlerle paylaşıyorum...  iyi haftalar dilerim :) 

Cupcake Şelalesi :)

Bugün size cupcake şelalesini tanıtmak istedim :) Aslında hiç bu amaçla yola çıkmamıştım.  Karnım acıkınca tuzlu yerine ilk önce tatlı yemeyi seven biri olarak , daha çok taze olan cupcake'i yerken ne kadar da güzel çikolatası akıyor diye düşünürken bir ampül kafamın üstünde belirdi :P Ve hemen resmini çekip yayınladım :)  Cupcakelerde en büyük oran çikolatanın... Cupcakelerin %27'si çikolata içeriyor. (Kakao hariç) Kakaoyu da eklerseniz bu oran %30'u geçiyor.  Aynı şekilde pastada öyle... Hatta pastada çikolata oranı daha da yükseliyor.  Çikolata sevenlere birebir benden söylemesi :) 

Kurabiye ve Cupcake Kursu Ağustos 2012

Kurabiye & Cupcake yapımıyla birlikte süsleme metodlarının püf noktalarını öğrenmek isteyenler için Ağustos Ayı Kurabiye ve Cupcake Kursu tarihlerimiz aşağıdadır:) Kurabiye kursu: 23 ve 30 Ağustos  Cupcake kursu: 24 ve 31 Ağustos Yer: Göztepe / Kadıköy  Süre: 1 gün  Saat: 11:00 - 16.30/17:00 Katılmak veya detaylı bilgi almak isteyenler kurabiem@yahoo.com adresine mail atabilirler :)

Doğumgünü Cupcakeleri

Geçen hafta Serra Hanımın arkadaşı Erin için yaptığımız cupcakelerden sonra eşinin doğumgünü için cupcakeler hazırladım. Eşi Porsche cup yarışçısı olduğu için temamız yarışmada kullandığı aracın detaylarıydı. Direksiyon, jant, arabanın rengi gibi detaylarla cupcakeler süslendi ve bu şekillerini aldılar :)

Güzelim pastalar...

Herkese Selam:) Bugun sizlerle severek takip ettiğim bloglardan bahsetmek ve onların yaptıkları pastaları yayınlamak istedim. 1. Site: http://www.hellonaomi.com.au/  ya da http://hello-naomi.blogspot.com/ Yaptığı pastaları kalitesi kadar çektiği fotoğraf kalitesi de çok iyi. Kendisinin yaptığı pastalardan seçmece olarak sizlerle paylaşmak istedim. iyi seyirler... 2. blog : http://inspiredbymichelleblog.com/ Blogun kurucusu Michelle Rea . Kendisini youtube da video ararken şans eseri buldum ve iyiki buldum çünkü videolarından çok şey öğrendim. Bana göre yine çok iyi bir pasta tasarımcısı :) Pasta yapımının püf noktalarını öğrenmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Blogundan paylaşmak istediğim birkaç pasta modeli ise aşağıda..

Balikci Pastasi

Denize oltasıyla çıkmış bir kız :)  Etrafını balıklar sarmış, hangisini tutmalı ! Bu pastayı tasarlarken aslında her balığın üstüne bir dilek yazmak vardı. Fakat sonradan sadece kızın olta attığı balığın üstüne bir dilek yazmak istedim :) 

Erin's Birthday :)

Geçtiğimiz hafta hazırladığım doğumgünü cupcakelerinin paketinde yok yoktu. Figürleri bol bir cupcake kutusu oldu. Serra hanım'ın arkadaşı Erin için hazırladığımız cupcakelerde gri kedi, Erin ile Serra hanımın ufak figürleri, doğumgünü pastası ve diğer sevimli figürler vardı. Cupcakelerin görüntüleri kadar tadlarını da çok beğendikleri için ayrıca sevindim:)